Soluții antivirus spionate pentru vulnerabilități de NSA și GCHQ

 on luni, 22 iunie 2015  

Numeroase soluții antivirus și firmele producătoare din Europa și Asia au fost supuse interesului agențiilor NSA și GCHQ de a afla cum să oprească programele antivirus în a detecta atacurile lor (din partea agențiilor). Acest articol publicat de The Intercept dezvăluie un document din partea lui Edward Snowden.

Ne mai este dezvăluit  că aceste agenții doresc să scrie malware care să poată trece peste protecția antivirus.

Interesant că un diapozitiv (imaginea de mai jos) de la NSA prin "Project CAMBERDADA" dezvăluie o listă cu mai mult de 20 de soluții antivirus și firme de securitate care sunt vizate.

Remarcă nume precum Bitdefender, ESET, Avast, AVG și F-Secure. Dar producători ca McAfee și Symantec din Statele Unite și Sophos din Marea Britanie nu se găsesc aici. Sunt produse răspândite larg pe toate continentele și sisteme întregi sunt protejate de ele. 

De ce se presupune că nu apar pe listă nume ca McAfee sau Symantec? Sunt create în Statele Unite și Marea Britanie. Remarcăm că lipsește și un nume mare, Trend Micro, despre care nu se poate spune cu certitudine unde este realizat. Posibil ca nici NSA să nu fie sigură. Lipsesc și producătorii din China, o piață ce poate fi considerată importantă pentru spionaj, fapt ce ridică întrebări.

Antivirusul principal vizat este Kaspersky, din Rusia. Nu este greu să ne dăm seama de ce se întâmplă lucrul acesta. Ciudat este să aflăm care este rolul acestor fapte.

sursa
Soluții antivirus spionate pentru vulnerabilități de NSA și GCHQ 4.5 5 Robert luni, 22 iunie 2015 Numeroase soluții antivirus și firmele producătoare din Europa și Asia au fost supuse interesului agențiilor NSA și GCHQ de a afla cum să oprească programele antivirus în a detecta atacurile lor Numeroase soluții antivirus și firmele producătoare din Europa și Asia au fost supuse interesului agențiilor NSA și GCHQ de a afla cum să op...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu