Parole puternice, dar ușor de reținut. Cum poate fi îmbunățită parola!

 on sâmbătă, 20 iunie 2015  

Cum poate fi îmbunătățită astăzi o parolă?

Tuturor ni se amintește că trebuie să ne păstrăm parolele în loc sigur, să fie una unică și cât mai complexă pentru a fi greu de hackuit. Trebuie folosite caractere cât mai diverse. Toate acestea ducând adesea la imposibilitatea reținerii parolei, mai ales dacă este necesar să accesezi mai multe conturi.

Cu toate acestea, mulți rămân la ideea de a folosi parole simple gen '20zerovirusi', numele lucrurilor apreciate sau chiar codul PIN de la carduri. Deși sunt promovate managerele de parole și remarcăm lucrul acesta la soluțiile de securitate de pe piață, utilizatorii nu sunt prea deschiși. Poate că încă au temeri. Consideră că tot mintea lor este mai securizată decât orice alt program.

Este nevoie așadar de parole puternice, dar ușor de reținut. Fără managere de parole. Și nu în ultimul rând user friendly. Soluția prin care pot fi îmbunătățite parolele?

Intelligent Environments din Marea Britanie oferă o idee interesantă: parole emoji (vezi Wikipedia).

Soluția lor stă pe baza că persoana poate reține mai ușor imagini și povești, decât numere și cuvinte. Ei lucrează cu băncile pentru a dezvolta ideea și a o aplica la accesul contului bancar. Deși se pot utiliza în continuare și metodele clasice, utilizatorul poate opta pentru crearea unui PIN emoji. Deși banca poate personaliza mult setările, codul îl creați dvs.

Nu sunt folosite emoji standard, ci personalizate. Acest lucru datorat ideii că aceste caractere trebuie să fie destul de diferite între ele pentru memorare ușoară pentru mult timp. Nu să alegi patru tipuri de fețe zâmbitoare cu ușoare modificări. Băncile pot creea emoji personalizate.

Nu sunt oferite multe emoji, ci doar 44. Poate că nu sună prea a fi în siguranță, dar gândiți-vă că un PIN de 4 caractere poate avea 3.498.308 de unice combinații, fără a repeta vreun emoji. Acum sună destul de securizat un astfel de cod.

Vă place ideea aceasta? Care credeți că ar fi avantajele ei utilizării la conturile de email?
Parole puternice, dar ușor de reținut. Cum poate fi îmbunățită parola! 4.5 5 Robert sâmbătă, 20 iunie 2015 Tuturor ni se amintește că trebuie să ne păstrăm parolele în loc sigur, să fie una unică și cât mai complexă pentru a fi greu Cum poate fi îmbunătățită astăzi o parolă? Tuturor ni se amintește că trebuie să ne păstrăm parolele în loc sigur, să fie una unică și c...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu